Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiş hamuru pişmezse, aşağıdaki yöntemler denenebilir:
- Kontrollü Un İlavesi: Hamurun çok cıvık kalması durumunda, kontrollü bir şekilde un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz 1.
- Düşük Isıda Pişirme: Fırının ısısını 120 dereceye düşürüp, kek kalıbının üzerini başka bir tepsi veya kek kalıbı ile kapatıp 15-20 dakika daha pişirebilirsiniz 1. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir 1.
- Ön Pişirme: Hamurun ön pişmesini yaparak, harcın ve döktüğünüz sıvının ıslaklığının hamuru ıslatmasını engelleyebilirsiniz 2.
Eğer bu yöntemler de işe yaramazsa, yeni bir tarif denemek veya malzemeleri tekrar ölçmek faydalı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: