Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırşehir çullaması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yufka 14;
- 1 tavuk göğüs eti 14;
- 2 tavuk budu 14;
- 1 soğan 14;
- 3 su bardağı baldo pirinç 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 çay kaşığı tarçın 14;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 14;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 2 su bardağı tavuk suyu 14;
- 2 su bardağı su 14;
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı 14;
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 14;
- Tuz 14.
Yapılışı:
- Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın, soğuduktan sonra derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin 14.
- Süzdüğünüz tavuk suyundan bir bardak ayırın 1.
- Pirinci bol suda yıkayıp süzün 1.
- İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun 1.
- Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin, kapağını kapatıp pişirin 1.
- 25-30 cm’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın 1.
- Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin, pilavın yarısını üzerine yayın 1.
- Tavuk parçalarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin, kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin 1.
- Diğer yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın 1.
- Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün 1.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Ayırdığınız tavuk suyunu eşit şekilde çullamanın üzerine dökün ve tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: