• Buradasın

    Kırşehir çullaması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırşehir çullaması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 yufka 14;
    • 1 tavuk göğüs eti 14;
    • 2 tavuk budu 14;
    • 1 soğan 14;
    • 3 su bardağı baldo pirinç 14;
    • 1 çay kaşığı karabiber 14;
    • 1 çay kaşığı tarçın 14;
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı 14;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 14;
    • 2 su bardağı tavuk suyu 14;
    • 2 su bardağı su 14;
    • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı 14;
    • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 14;
    • Tuz 14.
    Yapılışı:
    1. Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın, soğuduktan sonra derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin 14.
    2. Süzdüğünüz tavuk suyundan bir bardak ayırın 1.
    3. Pirinci bol suda yıkayıp süzün 1.
    4. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun 1.
    5. Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin, kapağını kapatıp pişirin 1.
    6. 25-30 cm’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın 1.
    7. Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin, pilavın yarısını üzerine yayın 1.
    8. Tavuk parçalarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin, kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin 1.
    9. Diğer yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın 1.
    10. Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün 1.
    11. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
    12. Ayırdığınız tavuk suyunu eşit şekilde çullamanın üzerine dökün ve tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin 1.
    13. Sıcak servis yapın 1.
    Kırşehir çullaması, genellikle sıcak olarak servis edilir 4. Yanında ayran, cacık veya turşu ikram edilebilir 4. Ayrıca, çullamanın üzerine pul biber veya soğan da eklenebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: