Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı portakalın farkı şu özelliklerle öne çıkar:
- Renk: İç kısmı yoğun kırmızı veya mor renk tonlarına sahiptir 12. Bu renk, meyvenin içinde bulunan ve onu serbest radikallere karşı koruyan antosiyanin pigmentinden kaynaklanır 12.
- Tat: Genellikle daha tatlı ve az ekşidir 12.
- Besin Değeri: C vitamini, lif, folat ve antioksidanlar bakımından zengindir 12.
- Kullanım Alanları: Taze olarak tüketilebileceği gibi, suyu çıkarılarak da kullanılabilir 1. Ayrıca salatalarda, tatlılarda veya soslarda da yer alabilir 1.
- Yetiştirilme Bölgesi: Akdeniz iklimine sahip bölgelerde, özellikle İtalya, İspanya ve Türkiye'de yetiştirilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: