• Buradasın

    Kırmızı bulgur salatasının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırmızı bulgur salatasının içine şu malzemeler konur:
    • Şalgam suyu 2. Şalgam suyu, bulguru haşlamak için kullanılır 2.
    • Taze soğan, maydanoz ve dereotu 23. Doğranmış olarak salataya eklenir 23.
    • Kornişon turşu 25.
    • Mısır 25.
    • Limon suyu, ayçiçek yağı, karabiber ve tuz 2.
    Malzemeler, kişisel tercihlere göre değiştirilebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bulgurla hangi salata yapılır?

    Bulgurla yapılan bazı salatalar şunlardır: 1. Otlu Bulgur Salatası: Yarım su bardağı bulgur, nane, maydanoz, kavrulmuş badem, sirke, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanır. 2. Klasik Kısır: İnce bulgur, domates, salatalık, maydanoz, yeşil soğan, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile yapılır. 3. Yoğurtlu Bulgur Salatası: Haşlanmış bulgur, yoğurt, nane, sarımsak, tuz ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanır. 4. Sebzeli Bulgur Salatası: Bulgur, havuç, biber, mısır, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırılarak yapılır. 5. Akdeniz Usulü Bulgur Salatası: Bulgur, cherry domates, zeytin, feta peyniri, taze nane, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.

    En güzel ince bulgur salatası nasıl yapılır?

    En güzel ince bulgur salatasını yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: yarım çay bardağı ince bulgur; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 4-5 adet kornişon turşu; 1 adet kapya biber; 1-2 dal taze soğan; 3 yemek kaşığı mısır; 4-5 dal maydanoz; tuz; nar ekşisi veya limon. Yapılışı: 1. İnce bulguru sıcak su ile ıslatın ve 10 dakika dinlendirin. 2. Bu arada kornişon, biber ve yeşillikleri doğrayın. 3. Dinlendirdiğiniz bulgura doğradığınız malzemeleri ekleyin. Alternatif bir tarif için şu malzemeler kullanılabilir: 15 yemek kaşığı ince bulgur; kaynar su; 5-6 dal maydanoz; 7-8 dal taze nane; 5-6 yaprak reyhan; 3 yaprak lolorosso; 1 dal taze soğan; 2 adet domates (çekirdekleri çıkmış); 1 adet havuç (ince rende); 1 avuç ceviz içi; 1 adet portakalın etli kısmı; 2 yemek kaşığı nar ekşisi; zeytinyağı; tuz; karabiber. Yapılışı: 1. Geniş bir kâsede ince bulguru sıcak su ile ıslatın ve üzerini bir bez veya kağıt havlu ile örtün. 2. Bulgur iyice şişip suyunu çektiğinde nar ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. 3. Portakalın etli kısmını çıkarın, domatesin kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. 4. Tüm yeşillikleri ince kıyın ve bulgurun içine tüm malzemeyi ilave edip harmanlayın. İnce bulgur salatası tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: yemek.com; youtube.com; ardaninmutfagi.com; lezzet.com.tr.