Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırkazhı lobio, Gürcistan'ın Kakheti bölgesinde popüler olan bir geleneksel fasulye yemeği türüdür 2.
Malzemeler:
- 600 gram lobio (böbrek fasulyesi) 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 1 kırmızı soğan 2;
- 50 gram taze maydanoz 2;
- yarım çay kaşığı kuru nane 2;
- 1-2 defne yaprağı 12;
- 3 yemek kaşığı yağ (Kakheti tarifinde işlenmemiş ayçiçek yağı kullanılır) 2;
- 2 yeşil soğan 2;
- tuz (miktarı kişisel tercihe bağlıdır) 2.
Hazırlanışı:
- Fasulyeleri iki saat boyunca soğuk suda bekletin 2.
- Suyu süzün ve fasulyeleri, defne yaprağı, 1 diş sarımsak ve yeşil soğan (isteğe bağlı) ile birlikte 2 litreye kadar taze suya ekleyin 2.
- Fasulyeleri soğan ve sarımsakla birlikte yumuşayana kadar kaynatın 2.
- Haşlanmış fasulyeleri bir karıştırma kabına alın 2.
- İçine doğranmış maydanoz, ince doğranmış soğan, 3 diş ezilmiş sarımsak, nane ve tuzu ekleyin 2.
- 3 yemek kaşığı yağı ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın 2.
- Hemen servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: