Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Kiremit kuzu" ifadesinin nerenin meşhur olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Türkiye'de kuzu etinin meşhur olduğu bazı bölgeler şunlardır:
- Aydın ve Muğla: Bu illerde yetiştirilen kuzular, zengin otlaklar sayesinde lezzetli ve yumuşak etleriyle bilinir 3.
- Çanakkale: Özellikle Assos civarındaki otlaklarda yetişen kuzular, deniz havasının etkisiyle farklı bir aroma ve tat kazanır 3.
- Karadeniz Bölgesi: Dağlık alanlarda otlayan kuzuların etleri, kendine has bir lezzet kazanır 3.
- Balıkesir: Özellikle süt kuzusu ile ünlüdür 45.
Ayrıca, kuzu etiyle yapılan geleneksel yemekler arasında kuzu tandır, kuzu kavurma, kuzu şiş ve kuzu kebabı bulunur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: