Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kımız, doğası gereği fermantasyon sürecine tabi tutulduğu için doğal bir alkol içerebilir 3.
Fermantasyonun uzunluğu ve kullanılan malzemeler, alkol içeriğini etkileyen başlıca faktörlerdir 3. Kımızın içindeki alkol miktarı belirli düzeylerde değişir 3:
- Zayıf kımız tipi 1. Laktik asit (%) = 0,7, etil alkol (%) = 1,0 1.
- Normal kımız tipi 1. Laktik asit (%) = 1,1, etil alkol (%) = 1,8 1.
- Sert kımız tipi 1. Laktik asit (%) = 1,8, etil alkol (%) = 2,5 1.
Çok uzun süre fermantasyon işleminden geçen kımızda alkol oranı %2,5 civarına çıkabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: