Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kılıç balığının yenmemesi için bazı nedenler:
- Cıva birikimi: Kılıç balığı, denizlerdeki uzun yaşamı boyunca cıva gibi ağır metallerin birikmesine neden olabilir 1. Cıva, sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve özellikle hamile kadınlar, emziren anneler ve küçük çocuklar için risk oluşturur 1.
- Sürdürülebilirlik: Kılıç balığı gibi büyük deniz canlılarının aşırı avlanması, popülasyonun azalmasına ve deniz ekosistemlerinde dengenin bozulmasına yol açabilir 1.
- Pişirme riski: Çiğ veya az pişmiş kılıç balığı, bakteriyel enfeksiyon riski taşıyabilir 1.
- Zehirli maddeler: Bazı kılıç balıkları zehirli maddeler barındırabilir, bu da tüketildiklerinde sağlık sorunlarına yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: