Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kete yapımında hem süt hem de yoğurt kullanılabilir, ancak tercih edilen malzeme kekin kıvamına ve dokusuna etki eder 14.
- Süt: Kekin daha akışkan, pürüzsüz ve kabarık olmasını sağlar 14. Ayrıca, üzerine konulan sosları daha az emer 4.
- Yoğurt: Keke daha yoğun bir kıvam ve piştikten sonra ıslak bir doku verir 14. Yağı absorbe ederek daha hafif bir lezzet sunar 1. Ancak, yoğurt kullanılan kek harcı, süt ile hazırlananlara göre daha az kabarabilir 1.
Sonuç olarak, sade, kakaolu, tarçınlı gibi kekler için süt; sos veya şerbet eklenecek kekler için ise yoğurt tercih edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: