• Buradasın

    Kavunla hangi çorba yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kavun ile iki farklı çorba tarifi bulunmaktadır:
    1. Zencefilli Kavun Çorbası: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1 küçük boy kavun, 1 adet limonun suyu, 1 su bardağı elma suyu, yarım çorba kaşığı rendelenmiş zencefil, yarım çorba kaşığı bal, 2 adet ince dövülmüş ardıç tohumu ve 2-3 dal fesleğen yaprağıdır 13. Hazırlanışı: Kavunu soyup çekirdeklerini çıkarın, iri parçalar halinde doğrayıp robota koyun ve diğer malzemelerle pütürsüz olana dek çekin, bardaklara doldurup fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın 13.
    2. Salatalıklı ve Kavunlu Yaz Çorbası: Bu tarif için gerekli malzemeler: 2 dilim kavun, yarım su bardağı yoğurt, 2 adet salatalık, 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir, 10'ar dal maydanoz ve dereotu, 1 çorba kaşığı balzamik sirke ve buzdur 2. Hazırlanışı: Kavun dilimlerini blendere alın, üzerine yoğurt, salatalık, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu ilave edin, tüm malzemeyi blenderden geçirin ve servis kasesine alın, balzamik sirke ve tuz ekleyip karıştırın, buz kattıktan sonra servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kavunlu soğuk çorba nasıl yapılır?

    Kavunlu soğuk çorba yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet küçük kavun; 4 top dondurma; birkaç dal taze nane. Yapılışı: 1. Kavunların üst kısımlarını kesin ve çekirdeklerini iyice temizleyin. 2. Dondurma kaşığı ile içlerinden birkaç top çıkarın. 3. İçlerindeki etli kısmı çıkarıp blenderden geçirin. 4. Bu karışımı önceden içini oyduğunuz kavunlara doldurun. 5. Üzerlerine birer top dondurma ekleyin ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Ayrıca, salatalık ve beyaz peynirli kavunlu yaz çorbası tarifi de mevcuttur. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: 2 dilim kavun; yarım su bardağı yoğurt; 2 adet salatalık; 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir; 10'ar dal maydanoz ve dereotu; 1 çorba kaşığı balzamik sirke; 5-6 adet buz; tuz. Yapılışı: 1. Kavun dilimlerini blendere alın. 2. Üzerine yoğurt, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş salatalık, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu ilave edin. 3. Tüm malzemeyi blenderden geçirin ve servis kasesine alın. 4. Balzamik sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. 5. Buz kattıktan sonra servis yapın.