Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavrulma derecesine göre kahve çekirdekleri dört ana kategoriye ayrılır:
- Hafif Kavrulmuş (Light Roast): Kahve çekirdekleri düşük sıcaklıkta kısa süre kavrulur 24. Bu kahveler açık kahverengi renge sahiptir ve yağları yüzeyde belirgin değildir 2. Tat profili meyvemsi, çiçeksi ve yüksek asidite içerir 13.
- Orta Kavrulmuş (Medium Roast): Kahve çekirdekleri biraz daha uzun süre kavrulur ve yağların yüzeye çıkmasına başlar 2. Renk orta kahverengiye döner 2. Tat, dengeli asidite ve gövde ile çikolata, fındık, karamel gibi sıcak ve tatlı aromalar içerir 13.
- Orta-Koyu Kavrulmuş (Medium Dark Roast): Kahve çekirdekleri daha uzun süre kavrularak yağların daha belirgin hâle gelmesi sağlanır 2. Çekirdekler koyu kahverengi renge döner 2. Tat profili daha zengin ve tatlıdır 2.
- Koyu Kavrulmuş (Dark Roast): Kahve çekirdekleri uzun süre yüksek sıcaklıkta kavrularak yağların yüzeye çıkması sağlanır 2. Bu kahveler siyah renge yakın koyu kahverengidir 2. Tat, düşük asidite, güçlü gövde ve yanık karamel, bitter çikolata, odunsu ve isli tatlar içerir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: