Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpuzun 8. sınıf seviyesine uygun bazı özellikleri:
- Kök ve Gövde: Karpuz kökleri, özellikle susuz şartlarda derine iner 1. Gövdesi tüylüdür ve 3-4 metre uzayabilir 4.
- Yapraklar: Yaprakları dilimli, parçalı, oymalı ve loplu bir yapıya sahiptir 1.
- Çiçekler: Karpuz çiçekleri tek evciklidir 1.
- Meyve: Karpuz meyveleri yuvarlak, oval, beyzi ve uzun beyzi şekillerde olabilir 1. Yaklaşık %92'si sudan oluşur, bu da onu nemlendirici bir meyve yapar 35.
- Besin Değeri: Karpuz, A, B, C vitaminleri, potasyum, magnezyum ve lif içerir 13.
- Yetişme Koşulları: Sıcak ve ılıman iklimde yetişir, soğuklardan çok etkilenir 2. Tohum ekiminde toprak sıcaklığı 12 °C’nin üzerinde olmalıdır 2.
- Üretim: Dünyada en çok üretilen meyvelerden biridir 2. Türkiye, Çin'den sonra ikinci büyük üreticidir 2.
- Çeşitler: Çekirdeksiz, piknik, icebox, sarı/turuncu ve mini gibi çeşitli karpuz türleri vardır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: