Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars Usulü Sulu Köfte Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma 24;
- 1 yeke (büyük) soğan 2;
- 1 avuç pirinç 2;
- 1 çimdik karabiber 2;
- 3 çimdik tuz 2;
- 1 çimdik et otu 2;
- 3 patates 24;
- 1 tatlı kaşığı salça 24;
- Su 2.
Hazırlanışı:
- Kıymayı bir kaba koyun 2.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ekleyin 2.
- Pirinç, karabiber, tuzu da ekleyin 2.
- 1 çimdik et otunu da elinde ufalayarak hepsini yoğurun 2.
- Tencereye 2 su bardağı su koyun (köftelerin birazı dışarıda kalacak şekilde koyun) 2.
- Köfteleri yuvarlayıp içine atın 2.
- Patatesleri iri iri önce ortadan ikiye, sonra yarım patatesi dörde sonra enine ikiye kesin 2.
- Bir su bardağı su ile bir tatlı kaşığı salçayı karıştırın 2. Yemeğin üzerine dökün 2.
- Kaynadıktan sonra kısığa alın 2.
- Patatesler yumuşadıktan sonra yiyebilirsiniz 2.
Alternatif olarak, Karatay usulü köfte tarifi de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (tercihen yağsız dana veya kuzu kıyması) 5;
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 5;
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) 5;
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 5;
- 1/2 su bardağı maydanoz (doğranmış) 5;
- 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) 5;
- Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı baharatlar) 5;
- 1 adet yumurta (bağlayıcı olarak) 5.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: