• Buradasın

    Karataş usulü köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kars Usulü Sulu Köfte Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 500 gr kıyma 24;
    • 1 yeke (büyük) soğan 2;
    • 1 avuç pirinç 2;
    • 1 çimdik karabiber 2;
    • 3 çimdik tuz 2;
    • 1 çimdik et otu 2;
    • 3 patates 24;
    • 1 tatlı kaşığı salça 24;
    • Su 2.
    Hazırlanışı:
    1. Kıymayı bir kaba koyun 2.
    2. Soğanı küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ekleyin 2.
    3. Pirinç, karabiber, tuzu da ekleyin 2.
    4. 1 çimdik et otunu da elinde ufalayarak hepsini yoğurun 2.
    5. Tencereye 2 su bardağı su koyun (köftelerin birazı dışarıda kalacak şekilde koyun) 2.
    6. Köfteleri yuvarlayıp içine atın 2.
    7. Patatesleri iri iri önce ortadan ikiye, sonra yarım patatesi dörde sonra enine ikiye kesin 2.
    8. Bir su bardağı su ile bir tatlı kaşığı salçayı karıştırın 2. Yemeğin üzerine dökün 2.
    9. Kaynadıktan sonra kısığa alın 2.
    10. Patatesler yumuşadıktan sonra yiyebilirsiniz 2.
    Alternatif olarak, Karatay usulü köfte tarifi de şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 500 gram kıyma (tercihen yağsız dana veya kuzu kıyması) 5;
    • 1 adet soğan (rendelenmiş) 5;
    • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) 5;
    • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 5;
    • 1/2 su bardağı maydanoz (doğranmış) 5;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı) 5;
    • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı baharatlar) 5;
    • 1 adet yumurta (bağlayıcı olarak) 5.
    Hazırlanışı:
    1. Geniş bir kapta kıymayı alın 5.
    2. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince çekilmiş ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin 5.
    3. Tuz, karabiber ve kimyon gibi baharatları da ilave ederek malzemeleri iyice yoğurun

    Konuyla ilgili materyaller

    Köfte harcına ne konur?

    Köfte harcına konan temel malzemeler şunlardır: Kıyma. Soğan. Ekmek içi. Yumurta. Baharatlar. Sarımsak. Maydanoz. Ayrıca, köfte harcına bulgur, ceviz, fındık gibi ek malzemeler de eklenebilir.

    En güzel köfte nasıl yapılır?

    En güzel köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Dana kıymanın döş etinden, çift çekilmiş olması ve kavram yağı eklenmesi köftenin lezzetini artırır. 2. Yoğurma: Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağ, rendelenmiş soğanın suyu, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 3. Dinlendirme: Hazırladığınız harcı streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 4. Şekillendirme: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. 5. Pişirme: Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köftenin yanına patates kızartması veya pirinç pilavı gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.