Karadağ'a gidince denenmesi gereken bazı lezzetler: Cevapi: Balkanların ünlü köftesi. Burek: Karadağ'ın geleneksel böreği. Kačamak: Mısır unu ve patatesle yapılan lapa, üzerine peynir veya kajmak eklenerek servis edilir. Njeguški Pršut: Njeguši köyünden adını alan ünlü Karadağ jambonu. Brudet: Farklı türde balıkların sebzelerle pişirildiği geleneksel balık yemeği. Siyah Risotto (Crni Rižot): Karides, kalamar ve mürekkep balığının siyah mürekkebi ile yapılan risotto. Karađorđeva Šnicla: Peynir ve jambonla doldurulan etin pane edilip kızartılmasıyla hazırlanan yemek. Riblja Čorba (Balık Çorbası): Akdeniz mutfağının etkilerini barındıran, özellikle deniz ürünlerini sevenler için ideal bir çorba. Priganice: Un, su, yağ, tuz ve şekerle hazırlanan küçük çörekler, balla servis edilir. Polenta: Balık ürünlerinin yanına çok yakışan mısır unundan elde edilen meze.