Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadağ'a gidince denenmesi gereken bazı lezzetler:
- Cevapi: Balkanların ünlü köftesi 12.
- Burek: Karadağ'ın geleneksel böreği 1.
- Kačamak: Mısır unu ve patatesle yapılan lapa, üzerine peynir veya kajmak eklenerek servis edilir 14.
- Njeguški Pršut: Njeguši köyünden adını alan ünlü Karadağ jambonu 1.
- Brudet: Farklı türde balıkların sebzelerle pişirildiği geleneksel balık yemeği 1.
- Siyah Risotto (Crni Rižot): Karides, kalamar ve mürekkep balığının siyah mürekkebi ile yapılan risotto 14.
- Karađorđeva Šnicla: Peynir ve jambonla doldurulan etin pane edilip kızartılmasıyla hazırlanan yemek 1.
- Riblja Čorba (Balık Çorbası): Akdeniz mutfağının etkilerini barındıran, özellikle deniz ürünlerini sevenler için ideal bir çorba 14.
- Priganice: Un, su, yağ, tuz ve şekerle hazırlanan küçük çörekler, balla servis edilir 14.
- Polenta: Balık ürünlerinin yanına çok yakışan mısır unundan elde edilen meze 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: