Kabak Çorbası Tarifi: Malzemeler: - 2 kabak - 25 g tereyağı - 1 yemek kaşığı un - 500 ml süt - 500 ml su - Yarım demet dereotu - Tuz - Üzeri için: 20 g tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı: 1. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ince ince rendeleyin. 2. Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun. 3. Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. 4. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. 5. Daha sonra blenderdan geçirin. 6. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. 7. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. 8. Hazırlanan çorbayı servis kaselerine alın, üzerine biberli yağ döküp kıyılmış dereotu serpiştirin. Afiyet olsun.