Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 2 kabak 14
- 25 g tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı un 14
- 500 ml süt 1
- 500 ml su 1
- Yarım demet dereotu 1
- Tuz 1
- Üzeri için: 20 g tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ince ince rendeleyin 1.
- Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun 1.
- Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin 1.
- Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin 1.
- Daha sonra blenderdan geçirin 1.
- Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin 1.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin 1.
- Hazırlanan çorbayı servis kaselerine alın, üzerine biberli yağ döküp kıyılmış dereotu serpiştirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: