• Buradasın

    Kanak çorbası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabak Çorbası Tarifi:
    Malzemeler:
    • 2 kabak 14
    • 25 g tereyağı 1
    • 1 yemek kaşığı un 14
    • 500 ml süt 1
    • 500 ml su 1
    • Yarım demet dereotu 1
    • Tuz 1
    • Üzeri için: 20 g tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1
    Yapılışı:
    1. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ince ince rendeleyin 1.
    2. Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ekleyip hafif sararıncaya kadar kavurun 1.
    3. Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin 1.
    4. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika pişirin 1.
    5. Daha sonra blenderdan geçirin 1.
    6. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin 1.
    7. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin 1.
    8. Hazırlanan çorbayı servis kaselerine alın, üzerine biberli yağ döküp kıyılmış dereotu serpiştirin 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kanak çorbasının içine ne konur?

    Kabak çorbasının içine konabilecek malzemeler şunlardır: 1. Krema veya yoğurt: Çorbanın lezzetini zenginleştirir ve daha kremamsı bir doku sağlar. 2. Taze otlar: Dereotu, maydanoz, nane veya taze kekik gibi otlar tazelik ve aroma katar. 3. Kavrulmuş kabak çekirdeği: Çıtır bir doku ve lezzet ekler. 4. Kızarmış ekmek parçaları (kruton): Küçük küpler halinde doğranmış ekmekleri fırında kızartarak çıtır krutonlar hazırlayabilirsiniz. 5. Zeytinyağı veya tereyağı: Çorbanın üzerine gezdirerek ekstra bir lezzet katabilirsiniz. 6. Baharatlar: Pul biber, karabiber, kimyon veya çörek otu gibi baharatlar farklı tatlar ekler. Bu malzemeleri kullanarak kabak çorbasını daha lezzetli hale getirebilirsiniz.