Buradasın
Kalakay hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalakay hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet yumurta 1
- 1 su bardağı ılık süt 13
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1
- 150 gram eritilmiş tereyağı 1
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 3 su bardağı un 1
- 1 paket karbonat 13
- 1 paket kabartma tozu 13
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1
- Yarım su bardağı susam 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Geniş bir kaseye yumurtayı alın ve üzerine süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın 1.
- İyice homojen bir kıvam aldıktan sonra elenmiş un, karbonat, kabartma tozu, tuz, zerdeçal ve susamı katın 1.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru yağlanmış orta boy fırın kabına elinizle eşit miktarda yayın 1.
- Üzeri için yağ ve yumurta sarısını çırpın, hamurun üzerine sürüp bıçak yardımı ile şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin ve servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: