Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakao bozulursa çeşitli olumsuz etkiler ortaya çıkabilir:
- Tat ve Aroma Değişimi: Kakao, kötüleşerek acı veya ekşimiş bir tat alabilir ve çikolata aromasını kaybedebilir 12.
- Görünüm Değişimi: Kakaonun rengi solabilir veya griye dönebilir 2.
- Topaklanma ve Bloom: Kakao tozu topaklanabilir veya çikolata yüzeyinde beyaz bir tabaka (bloom) oluşabilir 23.
- Sağlık Riski: Bozulmuş kakao tüketimi, gıda zehirlenmesine yol açabilir; ishal ve kusma gibi semptomlar görülebilir 3.
Kakaonun bozulmasını önlemek için serin, kuru ve ışık almayan bir ortamda, hava geçirmez bir kapta saklanması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: