Buradasın
Kahverengi mısır nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahverengi mısırın pişirilmesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Mısır Seçimi: En iyi sonuç için orta koyu sarı renkli mısırları tercih edin 15. Mısır tanelerinden birine hafifçe bastırdığınızda içe doğru ezilip sıvı çıkıyorsa, bu mısır idealdir 1.
- Koçanlardan Ayırma ve Yıkama: Mısırları koçanlarından ayırın ve iyice yıkayın 15.
- Tencereye Yerleştirme: Tencerenin tabanına koçanları yerleştirin 15.
- Su Ekleme: Üzerine orta sıcaklıkta su ilave edin 15.
- Pişirme: Tencereyi ocağın üzerine alın ve 3-4 dakika koçanlarla birlikte kaynadıktan sonra mısırları tencereye atarak orta ateşte haşlamaya bırakın 15.
- Tuz Ekleme: Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edin, ilk aşamada tuz eklemek mısırların sertleşmesine neden olabilir 15.
- Lezzet Artırma: Haşlama suyunun içerisine 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: