Kahverengi mısırın pişirilmesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Mısır Seçimi: En iyi sonuç için orta koyu sarı renkli mısırları tercih edin. 2. Koçanlardan Ayırma ve Yıkama: Mısırları koçanlarından ayırın ve iyice yıkayın. 3. Tencereye Yerleştirme: Tencerenin tabanına koçanları yerleştirin. 4. Su Ekleme: Üzerine orta sıcaklıkta su ilave edin. 5. Pişirme: Tencereyi ocağın üzerine alın ve 3-4 dakika koçanlarla birlikte kaynadıktan sonra mısırları tencereye atarak orta ateşte haşlamaya bırakın. 6. Tuz Ekleme: Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edin, ilk aşamada tuz eklemek mısırların sertleşmesine neden olabilir. 7. Lezzet Artırma: Haşlama suyunun içerisine 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Pişirme süresi, mısırın olgunluğuna bağlı olarak değişebilir; genç mısırlar için 30 dakika, olgun mısırlar için ise bir saat kadar yeterlidir.