Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve çekirdeklerinin öğütülmesinin birkaç nedeni vardır:
- Aroma ve tatların ortaya çıkması 4. Öğütme işlemi, çekirdeğin en iyi yağlarının ve aromalarının demleme sırasında daha belirgin olmasını sağlar 4.
- Demleme yöntemine uygunluk 13. Farklı demleme yöntemleri, suyun kahveyle temas süresi ve akış hızına bağlı olarak farklı öğütme dereceleri gerektirir 13. Örneğin, espresso için ince öğütme, suyun hızla kahve partiküllerinden geçmesini sağlar 1.
- Taze aroma ve lezzet 25. Çekilmiş kahve, hava ile temas ettiğinde aromasını ve lezzetini kaybeder; bu nedenle çekirdeklerin her demlemeden önce öğütülmesi önerilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: