Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadife tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 2 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Bir kaba şeker, su ve vanilini ekleyip karıştırarak başlayın 1.
- Ardından nişasta, süt ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Karışım homojen hale geldikten sonra un ve kakao ekleyin ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 1.
- Şimdi yumurtaları tek tek kırıp karışıma ekleyin, son olarak sıvı yağı da ilave edin 1.
- Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra, hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin 1.
- Tatlınız piştikten sonra, soğuması için bir kenarda bekletin 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyip, arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: