Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Velouté sosunun birkaç çeşidi vardır:
- Balık Velouté Sosu: Tavuk suyunun yerine balık suyu kullanılarak yapılır 13.
- Tavuk Velouté Sosu: Temel sosta tavuk suyu kullanılır ve beyaz et yemekleri ile sebzeli yemeklerde tercih edilir 13.
- Sebzeli Velouté Sosu: Tavuk suyunun yerine sebze suyu kullanılarak yapılan türdür 1.
- Kremalı Velouté Sosu: Temel sosa süt veya krema eklenerek yapılan kremalı beyaz sos türüdür 1.
- Mantarlı Velouté Sosu: Temel velouté sosuna mantar eklenerek yapılan türdür 1.
- Fesleğenli Velouté Sosu: Temel sosa taze fesleğen yaprakları eklenerek yapılan türdür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: