Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelibon bir şekerleme türüdür ve işlevi çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği tatlı bir atıştırmalık olmaktır 12.
Üretim süreci ise şu adımları içerir:
- Jelatinin suyla karıştırılıp şişmesi sağlanır 1.
- Şeker ve su tencerede ısıtılarak şekerin tamamen erimesi beklenir 1.
- Jelatin karışımı, şekerli suya eklenir ve düşük ısıda karıştırılarak jelatinin erimesi tamamlanır 1.
- Aroma vericiler ve gıda boyaları eklenerek istenilen tat ve renk elde edilir 1.
- Karışım, jelibon kalıplarına dökülür ve soğutulur 1.
- Soğuyan jelibonlar, kalıplardan çıkarılır ve şekerle kaplanarak tüketime hazır hale getirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: