Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jel şeklinde çorba olarak jöle işkembe çorbası yapılabilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg işkembe 1
- 1 adet soğan 1
- 4-5 diş sarımsak 1
- 2 adet havuç 1
- 1 adet limon 1
- 1 çay bardağı sirke 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 2-3 dal maydanoz (süslemek için) 1
- Su (yeteri kadar) 1
Yapılışı:
- İşkembeyi iyice temizleyin ve bol su ile yıkayın 1. Ardından bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın (bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürer) 1.
- Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra işkembeyi tencereden alın ve suyu süzün 1. Aynı tencereye, kabuklarını soyduğunuz soğan, doğranmış havuç ve sarımsakları ekleyin 1.
- Üzerine işkembeyi de ekleyerek karabiber ve tuzu ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın 1.
- Ardından, üzerine yeterince su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Çorba kaynadıktan sonra, limon suyu ve sirkeyi ekleyin ve bir süre daha pişirmeye devam edin 1.
- Çorba hazır olduktan sonra, sıcak servis yapın 1. İsteğe bağlı olarak, üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: