Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonya'nın en meşhur rameni olarak birkaç çeşit öne çıkmaktadır:
- Shoyu Ramen: Soya sosu bazlı yoğun bir tada sahip olan bu ramen, ilk bakışta ağır gibi görünse de şaşırtıcı derecede hafif ve canlandırıcıdır 13.
- Miso Ramen: Umami açısından zengin, etli ve içerisinde çaşu (mangalda pişmiş domuz eti dilimleri), fasulye filizi, mısır ve bambu filizleri bulunan bir ramen çeşididir 13.
- Shio Ramen: Tavuk, deniz ürünleri ve yosunla doldurulmuş, hafif tuzlu bir ramen türüdür 13.
- Tonkotsu Ramen: Süt ve et suyunun bir arada bulunduğu, ağızda eriyen ajitama (onsen yumurtası) ile harmanlanan bir çeşittir 3.
Japonya'nın farklı bölgelerinde çeşitli ramen türleri bulunmaktadır ve en meşhur ramen, kişisel damak tadına göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: