Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalyan gnocchi yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 adet büyük boy patates, 1 yumurta sarısı, 3 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı tuz 25.
- Sos için: 1 su bardağı domates sosu veya domates rendesi, 4-5 diş sarımsak, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam karabiber, 1 küp et veya tavuk suyu 1.
- Haşlamak için: 1,5 lt su, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri veya eski kaşar 1.
Yapılışı:
- Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın 24.
- Patatesler yumuşayınca soyun ve püre haline getirin 24.
- Püreye yumurta sarısını, tuzu ve karabiberi ekleyin 24.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun 24.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin 2.
- Hamuru ince rulo yapıp küçük parçalar kesin 2.
- Parçaları çatal yardımı ile şekillendirin 2.
- Kaynamış suya atıp 2 dakika pişirin 2.
- Sos için, zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları kavurun, üzerine domates rendesi veya sosunuzu ekleyin 1.
- Tuz, baharatlar ve et suyu küpünü ekleyip biraz da makarnanın haşlama suyundan ekleyin 1.
- Pişen makarnaları sosa ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin 1.
- Servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin 1.
Gnocchi, farklı soslarla da hazırlanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: