• Buradasın

    İtalyan gnocchi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a sunlit kitchen holds freshly made Italian gnocchi topped with melted mozzarella, surrounded by bowls of ingredients like potatoes, flour, eggs, tomatoes, and olive oil, with hands kneading dough in the background.
    İtalyan gnocchi yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 2 adet büyük boy patates, 1 yumurta sarısı, 3 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı tuz 25.
    • Sos için: 1 su bardağı domates sosu veya domates rendesi, 4-5 diş sarımsak, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam karabiber, 1 küp et veya tavuk suyu 1.
    • Haşlamak için: 1,5 lt su, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    • Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri veya eski kaşar 1.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın 24.
    2. Patatesler yumuşayınca soyun ve püre haline getirin 24.
    3. Püreye yumurta sarısını, tuzu ve karabiberi ekleyin 24.
    4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun 24.
    5. Ele yapışmayan bir hamur elde edin 2.
    6. Hamuru ince rulo yapıp küçük parçalar kesin 2.
    7. Parçaları çatal yardımı ile şekillendirin 2.
    8. Kaynamış suya atıp 2 dakika pişirin 2.
    9. Sos için, zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları kavurun, üzerine domates rendesi veya sosunuzu ekleyin 1.
    10. Tuz, baharatlar ve et suyu küpünü ekleyip biraz da makarnanın haşlama suyundan ekleyin 1.
    11. Pişen makarnaları sosa ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin 1.
    12. Servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin 1.
    Gnocchi, farklı soslarla da hazırlanabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gnocchinin içinde ne var?

    Gnocchinin ana malzemeleri: patates; irmik; buğday unu; yumurta; mısır unu. Ayrıca, gnocchinin içine peynir, ıspanak, sarımsak, karides, midye gibi malzemeler de eklenebilir.