• Buradasın

    Gnocchinin içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gnocchinin ana malzemeleri:
    • patates 125;
    • irmik 1;
    • buğday unu 14;
    • yumurta 15;
    • mısır unu 1.
    Ayrıca, gnocchinin içine peynir, ıspanak, sarımsak, karides, midye gibi malzemeler de eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İtalyan gnocchi nasıl yapılır?

    İtalyan gnocchi yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 2 adet büyük boy patates, 1 yumurta sarısı, 3 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı tuz. Sos için: 1 su bardağı domates sosu veya domates rendesi, 4-5 diş sarımsak, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam karabiber, 1 küp et veya tavuk suyu. Haşlamak için: 1,5 lt su, 1 tatlı kaşığı tuz. Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri veya eski kaşar. Yapılışı: 1. Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. 2. Patatesler yumuşayınca soyun ve püre haline getirin. 3. Püreye yumurta sarısını, tuzu ve karabiberi ekleyin. 4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun. 5. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. 6. Hamuru ince rulo yapıp küçük parçalar kesin. 7. Parçaları çatal yardımı ile şekillendirin. 8. Kaynamış suya atıp 2 dakika pişirin. 9. Sos için, zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları kavurun, üzerine domates rendesi veya sosunuzu ekleyin. 10. Tuz, baharatlar ve et suyu küpünü ekleyip biraz da makarnanın haşlama suyundan ekleyin. 11. Pişen makarnaları sosa ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. 12. Servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Gnocchi, farklı soslarla da hazırlanabilir.