• Buradasın

    Gnocchinin içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gnocchi'nin içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Patates: Gnocchi'nin temel malzemesi haşlanmış patatestir 12.
    • Un: Buğday unu veya mısır unu gibi çeşitli un türleri kullanılır 25.
    • Yumurta: Hamurun yoğrulması için bir adet yumurta eklenir 23.
    • Peynir: Ricotta gibi peynirler de kullanılabilir 24.
    Ayrıca, gnocchi'nin içine tuz, karabiber, muskat gibi baharatlar da katılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gnocchi nasıl yapılır?

    Gnocchi yapımı için gerekli malzemeler: 500 g patates; 200 g un; 1 yumurta; 1 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 kırmızı soğan; 1 diş sarımsak; 2 domates; 1 çay kaşığı kekik; 1 limonun kabuğu; 1 tutam toz şeker; 200 g ıspanak; 125 g mozarella peyniri. Yapılışı: 1. Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. 2. Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin. 3. Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın. 4. Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun. 5. Hamuru 2 bezeye ayırın. 6. İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın. 7. İkinci beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. 8. Gnocchileri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın. 9. Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin. 10. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 11. Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. 12. Sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın. 13. Küçük doğradığınız mozarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, mozarella peyniri eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. 14. Sıcak servis yapın.