Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul'a çiğ süt göndermek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- İzin Belgesi: Çiğ sütü arz etmek isteyen süt üreten hayvancılık işletmecisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden izin belgesi almalıdır 12.
- Soğutma ve Taşıma: Çiğ süt, sağımdan hemen sonra 4 °C'nin altındaki sıcaklıklara soğutulmalı ve nakil sırasında bu sıcaklığı korumalıdır 14.
- Ambalajlama: Ambalajlar, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği'ne uygun olmalıdır 1.
- Yerel Perakendeci: Çiğ süt, son tüketiciye sadece sabit bir yerde konumlandırılmış otomatik satış makineleri veya bakkal, market gibi yerel perakendeciler aracılığıyla satılabilir 13.
Bu kurallara uyulmaması durumunda, sütün satışı ve gönderimi yasal olarak sorunlu olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: