Ispanaklı yumurta yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş); 1 adet orta boy kuru soğan; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı salça (isteğe göre); Yarım çay bardağı su; Yarım çay kaşığı karabiber; Pul biber, tuz. Yapılışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayıp tavada kavurun. 2. Ayıkladığınız ıspanakların suyunu süzüp doğrayın ve tavaya ekleyin. 3. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip 3 dakika kavurun ve suyunu ekleyin. 4. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte, ıspanak suyunu çekene kadar kavurun. 5. Tuz ve karabiber ekleyin. 6. Ispanak üzerinde yumurtalar için yer açın ve yumurtaları kırın. 7. Kapağı kapatıp 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. 8. Tereyağını eritip sumak ekleyerek kızdırın. 9. Hazırladığınız sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirin ve sıcak servis edin. Alternatif tarifler ve öneriler için yemek.com ve ye-mek.net gibi siteler ziyaret edilebilir.