İzomalt yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Maltitol 14. İzomalt, maltitolün hidrojenasyonuyla elde edilir, bu nedenle maltitol de benzer özelliklere sahiptir 14.
- İnvert şeker 2. Şekerin yerine kullanılabilir ve kristalleşme sorununu geciktirir veya önler 2.
- Hafif mısır şurubu veya altın şurubu 2. İzomalt'ın anti-kristalleşme özelliklerini gerektiren uygulamalarda kullanılabilir 2.
- Glikoz şurubu 2. Özellikle şekerleme yapımında ve dondurma üretiminde kristalleşmeyi önlemek için uygun bir seçenektir 2.
Alternatiflerin kullanımı, ürünün özelliklerine ve kullanım amacına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: