Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İri ağızlı levrek tütsüleme hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak balık tütsüleme işlemi şu şekilde yapılır:
- Temizleme ve Yıkama: Balık temizlenir, içi çıkarılır ve iyice yıkanır 34.
- Tuzlama: Balık, içi de dahil olmak üzere her tarafına ince tuz sürülerek 10 saat dinlendirilir 34.
- Kurutma: Balıklar, karınları yukarı bakacak şekilde asılır ve 8-10 saat kurumaya bırakılır 34.
- Tütsüleme: Meşe veya kayın ağacı talaşı kullanılarak balık tütsüleme fırını veya mangalda tütsüleme işlemi yapılır 345. Balıklar mangalın kenarına değmeyecek şekilde yerleştirilir ve kapak kapatılır 34.
- Pişirme: Ortalama 25 dakika sonra mangal ateşten alınır ve balıklar üstü kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır 4.
Tütsüleme işlemi, sağlık açısından risk oluşturabileceğinden dikkatli yapılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: