Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte (oruk) yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg köftelik bulgur 1;
- 1 kg yağsız et 1;
- 2 orta boy soğan 1;
- 2 yemek kaşığı pul biber 1;
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası 1;
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 çay kaşığı kimyon 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 2 su bardağı zeytinyağı 1.
İçli köfte içi için gerekli malzemeler:
- 500 g tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma 1;
- 3 orta boy soğan 1;
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi 1.
Yapılışı:
- Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın 1.
- Kıymayı bir tencerede kavurun, ince kıyılmış soğan, yağ ve tuz ilave ederek soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurmaya devam edin 1.
- Ateşten alınan kıymaya karabiber, ceviz içi ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın 1.
- Yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın 1.
- Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin 1.
- Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin 1.
- Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun 1.
- Büyükçe bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak işaret parmağınızın yardımıyla oyun 1.
- İçini hazırladığınız kıyma ile doldurup ağzını kapayın, ıslak avucunuzla şekil verin 1.
- Bu şekilde hazırladığınız içli köfteleri bolca yağlanmış bir tepsiye dizin 1.
- Üstlerini de iyice yağlayıp, önceden ısıttığınız fırına sürün 1. 15 dakika kadar pişirip, ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: