Instant Pot'ta pilav pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1,5 su bardağı sebze suyu, 1 su bardağı basmati pirinç, ½ su bardağı dondurulmuş bezelye ve havuç, 1 bay yaprağı, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, ½ çay kaşığı kimyon tohumu, ¼ su bardağı doğranmış kırmızı soğan, ¾ yemek kaşığı garam masala, ½ çay kaşığı zemin zerdeçal, ½ çay kaşığı tuz. 2. Hazırlık: Instant Pot'u çok amaçlı pişirme moduna alın ve "Saute" (sote) işlevini seçin. 3. Yağı tencereye ekleyin ve kimyon tohumlarını ekleyip patlamaya başlayana kadar karıştırın. 4. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. 5. Garam masala, zerdeçal, tuz ve bezelye ile havucu ekleyip karıştırın. 6. Sebze suyunu, pirinci ve bay yaprağını ekleyip iyice karıştırın. 7. Tencerenin kapağını kapatıp kilitleyin, "Yüksek Basınç" modunu seçin ve zamanlayıcıyı 5 dakikaya ayarlayın. 8. Basıncın oluşması ve pişirme işleminin başlaması için 10-15 dakika bekleyin. 9. Basınç doğal olarak serbest bırakılana kadar bekleyin, ardından kalan basıncı manuel olarak serbest bırakın ve kapağı açın. 10. Bay yaprağını çıkarıp pilavı servis edin. Ayrıca, sebzeli pilav tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 2 su bardağı beyaz basmati pirinç, 1 büyük soğan, 12 fasulye (yaklaşık 1 inç boyutunda doğranmış), 2 büyük havuç (soyulmuş ve dilimlenmiş), 1 büyük patates (soyulmuş ve küpler halinde kesilmiş), ½ su bardağı taze yeşil bezelye, 2,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı ghee, 1 yemek kaşığı yağ, 1 yemek kaşığı zencefil-sarımsak pastası, bütün baharatlar (2 kakule baklası, 1 küçük çubuk tarçın, 2 karanfil, 2 bay yaprağı, 1 yıldız anason). 2. Hazırlık: Pirinci 2-3 kez suda durulayın ve bir kenara ayırın. 3. Ghee'yi tencerede ısıtın ve bütün baharatları kavurun. 4