• Buradasın

    İncedalı yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a steaming clay pot of thinly sliced eggplant stew, surrounded by fresh ingredients like tomatoes, onions, garlic, and basil, with a wooden spoon resting on the pot's edge.
    "İncedalı yemeği" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, patlıcan yemeği yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
    İnce Patlıcan Yemeği Tarifi 2:
    Malzemeler:
    • yarım kilo ince patlıcan 2;
    • 4 adet domates 2;
    • 2 adet soğan 2;
    • 2 büyük diş sarımsak 2;
    • 1 kaşık salça 2;
    • 2-3 dal fesleğen 2;
    • tuz, kırmızı toz biber, sıvı yağ 2.
    Hazırlanışı:
    1. Patlıcanları yıkayıp parmak uzunluğunda kesip ikiye bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin 2.
    2. Domatesleri yıkayıp soyup küp küp doğrayın, soğan ve sarımsakları da soyup yemeklik doğrayın 2.
    3. Tencereye fazla olacak şekilde sıvı yağ koyun, soğan ve sarımsakları ilave edin ve bir kaşık salça ekleyip soğanları güzelce kavurun 2.
    4. Domatesleri ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin 2.
    5. Tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın, patlıcanları suyunu süzüp sudan geçirdikten sonra tencereye alın ve 1-2 karıştırın 2.
    6. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirin 2.
    7. 10 dakika sonra fesleğeni yıkayıp doğramadan tencereye ekleyin ve karıştırın 2.
    8. Yemek 10 dakika daha piştikten sonra ocağı kapatın ve 15 dakika dinlendirin 2.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: