Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"İncedalı yemeği" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, patlıcan yemeği yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
İnce Patlıcan Yemeği Tarifi 2:
Malzemeler:
- yarım kilo ince patlıcan 2;
- 4 adet domates 2;
- 2 adet soğan 2;
- 2 büyük diş sarımsak 2;
- 1 kaşık salça 2;
- 2-3 dal fesleğen 2;
- tuz, kırmızı toz biber, sıvı yağ 2.
Hazırlanışı:
- Patlıcanları yıkayıp parmak uzunluğunda kesip ikiye bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin 2.
- Domatesleri yıkayıp soyup küp küp doğrayın, soğan ve sarımsakları da soyup yemeklik doğrayın 2.
- Tencereye fazla olacak şekilde sıvı yağ koyun, soğan ve sarımsakları ilave edin ve bir kaşık salça ekleyip soğanları güzelce kavurun 2.
- Domatesleri ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin 2.
- Tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın, patlıcanları suyunu süzüp sudan geçirdikten sonra tencereye alın ve 1-2 karıştırın 2.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirin 2.
- 10 dakika sonra fesleğeni yıkayıp doğramadan tencereye ekleyin ve karıştırın 2.
- Yemek 10 dakika daha piştikten sonra ocağı kapatın ve 15 dakika dinlendirin 2.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: