Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İftarda yenebilecek bazı öneriler:
- Potasyum açısından zengin yiyecekler: Kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, patates, kabak, yoğurt, avokado, mantar, erik ve muz 1.
- Yeterli sıvı alımı: Çorba gibi sulu yiyeceklerle devam etmek, iftar ve sahur arasında sık sık su içmek önemlidir 1.
- İyi karbonhidratlar: Kepekli tahıllar, kinoa, karabuğday ve tam buğdaylı makarna gibi lif ve mineral içeren tam tahıllar tercih edilebilir 1.
- Protein kaynakları: Kırmızı et, beyaz et, balık ve süt ürünleri yüksek kaliteli protein kaynaklarıdır 1.
- Hafif tatlılar: Güllaç, sütlü tatlılar veya meyve gibi daha hafif tatlı alternatifleri tercih edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: