Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hırsız kebabının hikayesi, kırsal bölgelerde otlayan hayvanların çalınması ve bu çalınan hayvanların yakalanmadan hızla pişirilmesiyle ortaya çıkmıştır 12.
Hikayenin devamı şu şekildedir:
- Hırsızlar, çaldıkları hayvanları gizli yerlerde keser ve deri yüzme gibi işlemleri yürüyerek yaparlardı 1.
- Elde edilen etler, daha önce kazdıkları çukurlara konur ve bu çukurlar fırın gibi kullanılırdı 14.
- Dallarla ateş yakılır, etler bu ateşe konularak pişirilirdi 14.
- Koku ve dumanı saklamak için çukurlar çamurla kaplanırdı 24.
- Hırsızlar, karınları acıktıkça çukurlara uzanıp pişen etten yerdi 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: