Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindi göğsünü en lezzetli şekilde marine etmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram hindi göğsü 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 12;
- 1 tatlı kaşığı paprika (isteğe bağlı) 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik veya taze fesleğen (isteğe bağlı) 1;
- Limon suyu (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Bir kapta zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi, paprika ve kekik ya da fesleğeni karıştırın 1. Eğer isterseniz, limon suyu da ekleyebilirsiniz 1.
- Hindi göğüslerini marinasyon karışımına ekleyin ve her tarafının iyice kaplandığından emin olun 1. En az 30 dakika (tercihen birkaç saat) buzdolabında dinlendirin 1.
- Marine işlemi tamamlandıktan sonra, hindi göğsünü oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: