Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hidrojen bikarbonat (bikarbonat iyonları), yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, süt ve süt ürünleri, fındık, tohumlar ve tahıllar gibi besinlerde bulunur 2.
Ayrıca, bazı minerallerin doğal kaynaklarında da bikarbonat iyonları bulunabilir 2.
Bikarbonat iyonları, insan vücudunda kanda ve idrarda da bulunur 2.
Bikarbonat iyonları açısından zengin bazı besinler:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, marul 2.
- Meyveler: Elma, armut, muz 2.
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt 2.
- Fındık, tohumlar ve tahıllar: Badem, fındık, tahıllar 2.
Bikarbonat iyonları, aşırı tüketildiğinde zararlı olabileceğinden, doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: