Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Herse tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday 1
- 1,5 litre su 1
- 1 adet tavuk göğüs (ya da kalçalı tavuk but) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 tatlı kaşığı toz biber 1
Yapılışı:
- Buğdayı geceden suya koyun 1.
- Ertesi gün suyunu süzüp güzelce yıkayın 1.
- Tencereye alın ve suyunu ekleyin 1.
- Üzerine tavuğu da koyduktan sonra kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın 1.
- Ara ara kontrol ederek yaklaşık 2 saat pişirin 1.
- Pişen buğdayı kaşığın arka tarafıyla bastıra bastıra iyice ezin 1. Bu işlemi yaptıkça tavuk eti ve buğday özleşecek ve sakız kıvamına gelmeye başlayacaktır 1.
- Kıvam alan herseyi servis tabağına alın 1.
- Üzerine toz biberli yağ kızdırıp servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: