Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalp şeklinde bir kek yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler:
- Fırını önceden ısıtın: 350°F (175°C) 12.
- Kalıbı hazırlayın: Tereyağı ve unla yağlayın veya parşömen kağıdıyla kaplayın 12.
- Hamuru hazırlayın: Tereyağı ve şekeri elektrikli karıştırıcı ile hafif ve kabarık olana kadar çırpın 2. Yumurtaları tek tek ekleyip iyice karıştırın 2.
- Kuru malzemeleri ekleyin: Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 2. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına, sütle değiştirerek ekleyin 2. Vanilya özünü ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın 2.
- Keki pişirin: Hamuru kalıba dökün ve eşit şekilde yayın 2. 25-30 dakika veya bir kürdan kekin ortasına sokulduğunda temiz çıkana kadar pişirin 2.
- Keki soğutun: Keki tavada yaklaşık 10 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için tel ızgaraya alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: