Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır pasta keklerini saklamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Buzdolabı: Pişirilip soğutulduktan sonra kek, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklanabilir 1. Kekin daha uzun süre taze kalması için kabın içine bir parça parşömen kağıdı serilebilir 1.
- Derin dondurucu: Kek dilimlendikten sonra dondurulabilir 5. Bu şekilde, ilk günkü tazeliğini koruyarak 2-3 ay saklanabilir 5.
- Oda sıcaklığı: Hava geçirmeyen bir kapta, oda sıcaklığında 2-3 gün saklanabilir 5.
Kek saklanırken, kekin üzerini streç film ile kaplayarak kuruması engellenebilir 5.
Ayrıca, pastayı dondurucuya koymadan önce kat kat streç filmle sarmak, dışarıdan hava ve sıvı girişini önlemek için daha etkili bir yöntemdir 4.
Saklama koşulları, kekin türüne ve içindeki malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: