Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hasta olan bir kişinin yemesi gerekenler, hastalığın türüne ve semptomlarına göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak bağışıklık sistemini destekleyen ve iyileşmeyi hızlandıran bazı besinler önerilir:
- Tavuk Çorbası: Tavuk eti, mukusun akciğerlerden atılmasını teşvik eden amino asitler içerir ve vücudu nemlendirir 13.
- Narenciye Meyveleri: Portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyveler, C vitamini açısından zengindir ve soğuk algınlığının etkilerini azaltabilir 13.
- Baharatlı Yiyecekler: Zencefil ve tarçın gibi baharatlar, doğal tıkanıklık açıcıdır ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar 12.
- Muz: Potasyum açısından zengin olan muz, terleme, kusma ve ishal yoluyla kaybedilen elektrolitlerin yenilenmesine yardımcı olur 12.
- Yulaf: Yumuşak formu ile mide-bağırsak sağlığını destekler ve lif içeriği sayesinde sindirim sorunlarını iyileştirir 2.
Ayrıca, bol sıvı tüketimi de önemlidir; Hindistan cevizi suyu ve sporcu içecekleri gibi elektrolit içeren içecekler de dehidrasyonu önleyebilir 2.
Hastalık sırasında süt ve süt ürünleri genellikle önerilmez, çünkü mukus üretimini artırabilirler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: