• Buradasın

    Hasata hazırlıkta neler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hasata hazırlık sürecinde yapılan bazı işlemler:
    • Yabancı ot temizliği: Hasattan 5-10 gün önce bahçenin diken ve ot yönünden temizlenmesi 4.
    • Ekipman hazırlığı: Hasat için gerekli yaygı, çuval, kasa ve aletlerin kontrol edilerek hazır hale getirilmesi 3.
    • Ağaç altı düzenlemesi: Hasat sırasında düşen zeytinlerin toprakla temasını önlemek için ağaç altlarına yaygı veya delikli ağ serilmesi 3.
    • Çeşit ayrımı: Fındık gibi karışık çeşitlerin bulunduğu bahçelerde, her çeşit ayrı hasat olgunluğuna geldiğinde toplanması 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hasatta hangi ürünler toplanır?

    Hasatta toplanan ürünler, bitki türüne ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler: Meyve ve sebzeler: Muz, trabzon hurması, kivi, elma, armut, domates, turunçgiller, çilek, hıyar, taze fasulye, bezelye, bakla, bamya, patlıcan, biber, salatalık, kavun, karpuz, kışlık kabak. Tahıllar ve bakliyatlar: Baldo pirinç, Horasan bulguru, kırmızı mercimek, koçbaşı nohut, kuru fasulye, Osmancık pirinç, yeşil mercimek, beyaz nohut, barbunya, Manisa aşurelik buğday. Yem bitkileri: Yeşil yem, çayır otları. Sanayi bitkileri: Pamuk, tütün, ayçiçeği. Kök ve yumru bitkileri: Havuç, kereviz, şalgam, pancar, turp, patates, tatlı patates, yer elması. Hasat, ürünlerin gelişme ve olgunlaşma devresini tamamladığı dönemde yapılır.