Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlıklı yemek pişirmek için aşağıdaki kaplar tercih edilebilir:
- Çelik Tencereler: Paslanmaz çelikten yapılmış tencereler, toksik etki yaratmaması ve sağlıklı pişirme yöntemlerine uygunluğu ile güvenlidir 12.
- Cam Kaplar: Sağlıklı pişirme ve saklama koşullarını sunar, ani ısı değişimlerinde kırılma riski olsa da yüksek ısıya dayanıklı camlar fırın kabı olarak da kullanılabilir 13.
- Seramik Kaplı Tencereler: Doğal minerallerden üretilir, yapışmaz özellikte olup çizilme olsa bile sağlığa zararlı madde içermezler 13.
- Döküm Tencereler: Isıyı eşit dağıtarak sıcaklığı uzun süre muhafaza eder, sulu pişirme yöntemleri için uygundur 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: