Buradasın
Hangi gıdalar karbon ayak izini arttırır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbon ayak izini artıran gıdalar arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Kırmızı et ve süt ürünleri: Hayvancılık, metan gazı salımı ve su kullanımı nedeniyle yüksek karbon ayak izine sahiptir 24.
- Palm yağı: Arazi yapısındaki değişim ve ticari ömrü tükenen ağaçların yakılması, palm yağının karbon emisyonunu artırır 1.
- Pirinç, soya ve mısır: Bu ürünlerin üretimi de önemli miktarda karbon emisyonuna neden olur 1.
- İthal gıdalar: Uzak mesafelerden taşınan gıdalar, yüksek miktarda fosil yakıt tüketimine bağlı olarak daha fazla sera gazı salımına yol açar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: