Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı karıştırılıp içilebilen çaylar şunlardır:
- Bağışıklık için: Kuşburnu + zencefil + ıhlamur 1.
- Sakinleşmek için: Papatya + melisa + lavanta 1.
- Sindirim için: Rezene + nane + zencefil 1.
- Tansiyonu dengelemek için: Hibiskus + tarçın 1.
Ancak, bazı bitkilerin birbiriyle etkileşime girebileceği ve fazla karıştırmanın mideyi yorabileceği unutulmamalıdır 14.
Ayrıca, aromatik çaylar baharatlarla da karıştırılabilir:
- Siyah çay, vanilya, nane, limon veya portakal kabuğu ile 2.
- Yeşil çay, yasemin dışında, baharatlar ve narin aromalı çaylar ile 2.
Her bitkinin farklı etkileri olduğu için, doğru seçim yapmak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: