Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcistan Lobio Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 15;
- 1 büyük soğan 15;
- 3 diş sarımsak 15;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 15;
- 1 çay kaşığı kişniş (isteğe bağlı) 15;
- 1 yemek kaşığı sirke 15;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 15;
- 1 tutam tuz ve karabiber 15;
- Taze otlar (maydanoz, dereotu veya kişniş) 15.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin 15.
- Ertesi gün fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün 15.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın 15.
- İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 15.
- Kırmızı biber, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 15.
- Haşlanmış fasulyeleri soğanlı karışıma ekleyin 15.
- Üzerine sirke ekleyip birkaç dakika daha pişirin 15.
- Lobio’yu ocaktan almadan önce taze otları ince ince doğrayarak üzerine ekleyin ve karıştırın 15.
- Sıcak olarak servis yapın 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: