Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gnocchi yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 g patates 1;
- 200 g un 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 kırmızı soğan 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 2 domates 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 limonun kabuğu 1;
- 1 tutam toz şeker 1;
- 200 g ıspanak 1;
- 125 g mozarella peyniri 1.
Yapılışı:
- Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin 1.
- Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin 1.
- Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın 1.
- Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun 1.
- Hamuru 2 bezeye ayırın 1.
- İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın 1. Bir bıçak yardımıyla 2 cm genişliğinde parçalar kesin 1.
- İkinci beze içinde aynı işlemi tekrarlayın 1.
- Gnocchileri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın 1.
- Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin 1.
- Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 1.
- Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın 1.
- Sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın 1.
- Küçük doğradığınız mozarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, mozarella peyniri eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: